den bedste af alle verdener

Teaterstykke af Ursula Andkjær Olsen skrevet til Riddersalen med premiere 4/3-2014. Udgivet på forlaget Korridor 2014.

Bogen koster 100 kr. + porto. Gå til netbutik.

 
DEN BEDSTE AF ALLE VERDENER

 

Personer:

E: MAND. Smidt ud af sin have, længes hjem. E har stjålet K’s hemmelige sted.
K: KVINDE. Rejst ud, længes videre. K har forladt J.
J: MAND. Er blevet hjemme, længes efter endnu mere enkelhed/nærhed. J har smidt E ud af haven.

 

Verdener:

HAVE
SPIL
SPEJL
AKTIVISME
FÆLLESDRØM

*

HAVE 1:

E: Jeg er på mit værelse, jeg åbner en dør, jeg ikke har lagt mærke til før og kommer ud i en gang, jeg ikke kender. I gangen er der endnu en dør, jeg åbner den og kommer ud i en have, det er tidlig morgen, det er diset, græsset er blødt, jeg går på det, der er en trappe, jeg kan se, at den fører ned til en sø, som ligger i bunden af haven.

SPIL 2:

J: Den drøm kender jeg også.

E: Gør du?

J: Jeg har den tit. Have-drømmen.

E: Have-drømmen …

K: Men er du sikker på, at det er haven der er det vigtige? Hvad med døren?

J: Det er haven! Ok!? Haven!

K: Nå nå. Så siger vi det.

E og J sidder sammen, mens K går rundt og gør noget …

J: Der var engang en have med en mur rundt om. MIN vision er: Altså. Syrenerne væltede med deres duft ud over muren til dem udenfor. Også til dem udenfor.

E: Det lyder smukt!

K: AMEN!

J: Hmm. Der var engang en have med et HEGN rundt om. Syrenerne væltede med deres duft OG farver ud over OG igennem OG under hegnet. Til dem udenfor.

E: Til os! Der var en gang en prins og en prinsesse …

J: Så de kunne kravle omkring i duften på jorden.

E: Jorden?

J: Jeg kravlede omkring på jorden, jeg havde lyst til ALTID at kravle rundt på jorden og blive gennemtrængt at duften: regn, syren, jord, regn, syren, jord, bade, salve, svøbe.

E: Hold om mig!

K: Amenamene amenennennammenammeNAM!

J: Jeg kunne leve mit liv …

E: Vores liv!

J: … MIT liv fra fødsel til død, leve det hele på jorden, ENKELT, sådan: badet i regn, salvet i syrenen og svøbt i jord. Jeg har ikke brug for andet, jeg har ikke brug for andre, forstår du det?! Det er den tanke, der opstår i kraft af den duft. Hele livet i støvet. Ingen grund til at søge op og ud. Ingen grund til at søge andre. Ingen som helst grund.

E: Njaah …?