Morgenkåber, Herman & Frudit 2021

 
Udgivet 14. december 2021 på Det aarhusianske forlag Herman & Frudit. Forsidebillede: Max Andkjær Rosengaard.
 
 

Indeholder teksterne Goldbergvariationer og Jeg befinder mig i mit hus, begge fra 2013.

Morgenkåber er to digte om drømme, sindrig systematik og stuer en suite, om satinblå morgenkåber, om trapper og broer og boringer og beton, om et jordskælv nær Dybbølsbro Station og om at være tro imod de liv, vi ikke har levet.

Ursula Andkjær Olsens tekst Goldbergvariationer er skrevet direkte til Johann Sebastian Bachs tidløse mesterværk af samme navn og spejler såvel musikkens gribende stemninger som de mageløst komponerede flerstemmigheder i Bachs partitur. Teksten er blevet bestilt af accordeornisten Andreas Borregaard til samlet opførelse af musik og poesi.

Foruden Goldbergvariationer indeholder Ursula Andkjær Olsens nye bog Jeg befinder mig i mit hus, som i bogens anden del løber videre gennem drømmenes, systemernes og stuernes kredsløb. Det er svimlende og mesterligt og vildt og skønt – præcis som vi kender Ursula Andkjær Olsens digte.